Pasta bowl met spinazie en eventueel naar smaak zalm, kip of een plantaardige variant

Bijgewerkt op: sep 17




Ingrediënten

  • 350 gram pasta

  • 300 gram spinazie

  • Hand vol rucola

  • 1 takje tijm

  • Pesto

  • 4 moten zalm of

  • 2 grote kipfilets of

  • 1 verpakking plantaardige balletjes

  • 1 teentje knoflook


Bereiding


Verwarm de over op 200 graden

Bestrooi de moten zalm met wat zout en peper en snijd een knoflook in kleine stukjes.

Doe de olijfolie in de ovenschaal en voeg daar de mootjes zalm en knoflook bij.

Doe de schaal met zalm in de oven en verwarm ongeveer 20 minuten.


Snijd de kipfilet in kleine stukjes en marineer met ketjap marinade en een beetje zout en peper of bijvoorbeeld kipkruiden.

Verwarm olijfolie in de pan en voeg klein gesneden blokjes knoflook toe

Bak de kipfilet gaar.


Verwarm olijfolie in de koekenpan en bak de balletjes in een 5 minuten gaar


Kook ondertussen de pasta in een pan beetgaar en wok de spinazie tot het zacht is.

Gebruik voor het wokken van de spinazie olijfolie en voor de smaak zou je nog een teentje knoflook, in kleine stukjes gesneden, kunnen toevoegen.


Snijd de rucola klein en meng dit met pesto in de bowl. Voeg de spinazie en de pasta toe en meng dit met elkaar.


Voeg als laatste de zalm, kip of plantaardige balletjes toe.

8 keer bekeken0 reacties