Groente bowl met kikkererwten, edamame boontjes en verse vijgen. Heerlijk met Libanees volkorenbrood

Bijgewerkt op: sep 20


Ingrediënten

  • Edamame boontjes

  • Kikkererwten

  • Komkommer

  • Rucola

  • Punt paprika

  • Olijven

  • Verse vijgen

  • Een opschep lepel olijfolie

  • Klein beetje vers uitgeknepen citroensap

  • Snuf peper en een snuf kerriepoeder

  • 1 eetlepel tahin


Bereiding


De bereiding van dit gerecht is supermakkelijk en hierdoor helemaal geschikt voor het weekend.


Snij alle groente fijn.

Voeg alle ingrediënten bij elkaar in de bowl.

Doe de olijfolie en citroensap erover heen.

Een snuf zout, peper en kerriepoeder.

Doe er een eetlepel tahin overheen


De kikkererwten kan je uit een blik halen maar lekkerder vind ik persoonlijk om verse kikkererwten te gebruiken.

Hou je van pittig? Dan kun je ook wat chilivlokken toevoegen voor de spicy bite!


Eerst was je kikkererwten goed. Je zet ze een uur 8 goed onder water en laat ze weken.

Dan kook je ze op een zachte stand ongeveer 45 minuten en klaar zijn ze !


Serveer met libanees brood of met een volkoren pita.


Als topping gebruik ik een heerlijke zelfgemaakte tzatiki saus.

  • 150 gram magere yoghurt (of plantaardige yoghurt)

  • 1/4 komkommer

  • 1 teen knoflook

Rasp de komkommer, pers de knoflook. Meng met de magere yoghurt.


Eetsmakelijk!

24 keer bekeken0 reacties